You are not logged in.

Dear visitor, welcome to Last Chaos Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

dronuga

Newbie

  • "dronuga" is male
  • "dronuga" started this thread

Posts: 26

Date of registration: 2. December 2015

Location: Russia, Moscow

  • Send private message

21

Thursday, 7. January 2016, 13:10

so i cant fix this problem and it always will be on win10? only thing its make win8 or so, no other reason to fix it?

DRONUGA 185 Templar Knight
Cucumber 185 Exr
BoundByBlood
LC USA
  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

Vilya

Community Manager (en/es/it/pl/ru)

  • "Vilya" is female

Posts: 8,552

Date of registration: 3. September 2014

Location: USA

Occupation: Last Chaos Community Manager

Thanks: 304

  • Send private message

22

Thursday, 7. January 2016, 14:25

You will need to look on your own PC and find the program that is interfering in X-Trap and find a way to resolve the issue. We cannot do this for you as we are not PC technicians, nor are we present at your PC to see which exact program is having a problem with X-Trap.


Community Manager EN/ES/IT/PL/RU
Homepage | Support|
Facebook | Discord Chat
  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

dronuga

Newbie

  • "dronuga" is male
  • "dronuga" started this thread

Posts: 26

Date of registration: 2. December 2015

Location: Russia, Moscow

  • Send private message

23

Thursday, 7. January 2016, 16:18

Ok, thanks for info, i will try to find the way to fix it :)

DRONUGA 185 Templar Knight
Cucumber 185 Exr
BoundByBlood
LC USA
  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

ExcallabuR

Rising Star

Posts: 79

  • Send private message

24

Thursday, 7. January 2016, 17:11

I run windows 10 without any disconnects, I was on for over two days last weekend without restarting the client and I never had a single disconnect, I did however get an xtrap error on w7 and 8 when windows was updating w10. As others have said, it could be any number of things you just have to find the cause by trial and error and eventually once you find it and fix it then you should have no issues.

My suggestions would be:
1. Make sure last chaos and xtrap are both added as an exception for your firewall to allow them to pass data across the network freely

2. Do not run windows updates in the background while playing (though for the most part I dont have any issues when they do)

3. Do not run AV Updates or Scans in the background while playing

4. Do not run antimalware scans in the background while playing

5. Add exceptions in your AV and Firewall and antimalware software for The Last Chaos folder and the Xtrap folder

6. Try not to run any torrent/ peer to peer sharing software in the background while playing

7. Some people have had issues with music and video streaming services interfering with gameplay, perhaps avoid using these if you do

8. If you are using ATI Graphics cards try to not use raptr while playing as some have issues when raptr is running

There could be so many variables which could be the culprit for your issues without knowing your exact spec and program setup on your pc no one can really offer you a fix, all we can do is offer guidance on how we get around issues or prevent them.

-Eze

EzeEle 185 True Elementalist - EzeAssasin 16x Ex-Assassin - EzeArcher 16x Archer - EzeNS 16x NightShadow

-----------------------------------------------------------------

LC USA Player since December 2006
  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

dronuga

Newbie

  • "dronuga" is male
  • "dronuga" started this thread

Posts: 26

Date of registration: 2. December 2015

Location: Russia, Moscow

  • Send private message

25

Friday, 8. January 2016, 22:50

wow, thanks u very much for info, i will try all from this list. I will tell if it will work :)

DRONUGA 185 Templar Knight
Cucumber 185 Exr
BoundByBlood
LC USA
  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

MujharCarillon

Rising Star

  • "MujharCarillon" is male

Posts: 112

Date of registration: 18. July 2015

Location: Perth, Australia.

Occupation: Disability Support Pensioner.

  • Send private message

26

Saturday, 9. January 2016, 14:52

Another suggestion, is to take a video, upload it to YouTube, then PM Vilya with a link to the video. That way, Vilya can see what's happening, albeit in game, and then be able to advise you better.

"Can You Dance Like The Crew? Can You Do What We Do? Check It Out When We're Through. And Don't Forget That Our Moves Are True."
  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

Surestrike

Sincere Adventurer

  • "Surestrike" is male

Posts: 415

Date of registration: 10. July 2015

Location: Texas

Occupation: Safety specialist

  • Send private message

27

Saturday, 9. January 2016, 16:38

Still having it shutdown for no apparent reason. I looked over your list of possibilities my machine is fairly clean since my SSD died recently I just installed what i needed but, I do have Microsoft upload center running, iCloud and One Drive services running...The only things that would remotely fit you list. My security solutions are already set up with solutions...This is a fairly recent issue for me. I was not having it before. The only issues I have had in the past were the normal memory leak issues which I can fix and have before by changing my page file settings in windows. The sad part about this is there is no dialog box no error message no nothing. All of the sudden "POOF" and it's gone. So this is obviously an Xtrap shutdown of some kind(since LC always generates error logs now and any other type of crash windows generates some info on) it would be nice if they let us know what module or program caused the shutdown, at the least it should admit that it shut down LC due to suspicious activity, at least then we have something to go on...other wise its a shot in the dark trying to figure it out with the dozens of things that run in the back ground... Videos are out of the question as this happens in the middle of the night or while I am away at work (in merchant mode). Time seems to be my enemy here. The issue never pops up when I am on playing which can be 1-3 hours at a time. It seems to just be the extended sessions that cause the issue.

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

Posts: 24

Date of registration: 17. July 2015

  • Send private message

28

Sunday, 10. January 2016, 14:42

Another suggestion:

I'd like to add more lines to that suggestion list as a fellow player who had the same problem:

1. Leave the game minimized to the taskbar when you leave the game afk. It somehow still can happen to me if it's not minimized.

2. Ask yourselves the question that what program could do anything related to a scan when the computer is idle(possible answers might include AV software and also system maintenance software). It can cause the problem so experiment with such software.

3. In my case, the game could close in a matter of minutes when I left it afk, so try to leave it for a short time to see if it still closes too. Then you can use that to narrow down the culprit.

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

dronuga

Newbie

  • "dronuga" is male
  • "dronuga" started this thread

Posts: 26

Date of registration: 2. December 2015

Location: Russia, Moscow

  • Send private message

29

Sunday, 10. January 2016, 18:44

well, i have so many thing need to try :) i will try soon all of them, but i use other PC now with win7 and dont have those problems, but i need to fix win 10. Thanks all for suggestions :)

DRONUGA 185 Templar Knight
Cucumber 185 Exr
BoundByBlood
LC USA
  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook