You are not logged in.

Dear visitor, welcome to Last Chaos Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Nerezza

Rising Star

  • "Nerezza" started this thread

Posts: 146

Date of registration: 18. October 2014

  • Send private message

1

Wednesday, 14. October 2015, 16:59

Not enough memory bytes needed

Od czasu przejścia na nowy komputer z win 8.1 co chwilę wyskakuje mi komunikat "Not enough memory bytes needed"
Na starym komputerze także mialam ten problem, ale sądziłam, że to przez to, że mam za dużo zajętej pamięci na komputerze.
Ktoś też ma taki problem i rady na zlikwidowanie go? :) z góry dziękuję. :)

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

Navya

Sincere Adventurer

  • "Navya" is female

Posts: 915

Date of registration: 8. July 2015

Location: Item Shop

Occupation: Coverkoholiczka

Thanks: 8

  • Send private message

2

Wednesday, 14. October 2015, 17:48

Miałam taki problem przed zmianą systemu na windows 10 :P Też właśnie przy windowsie 8.1.
Wyskakiwało mi to dopiero po tym, gdy zmieniłam Zgodność, niestety gdy chciałam wrócić do starej zgodności również mi to wyskakiwało i tylko zamiana systemu mi pomogła. :)


  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

Grzmot

Sincere Adventurer

  • "Grzmot" is male

Posts: 625

Date of registration: 3. August 2015

  • Send private message

3

Wednesday, 14. October 2015, 17:48

Ile masz ramu?

"I keep waiting in the dark for someone to come and save me
And I've been holding onto something I could never change
We all search for higher ground when the world comes crashing down
But I know nobody will come into the dark and save me."
  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

Nerezza

Rising Star

  • "Nerezza" started this thread

Posts: 146

Date of registration: 18. October 2014

  • Send private message

4

Wednesday, 14. October 2015, 17:53

Chyba 4gb, na starym komputerze miałam 1gb i mi tak nie wyskakiwało. Wcześniej PC teraz laptop.

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

Roco

Sincere Adventurer

  • "Roco" is male

Posts: 813

Date of registration: 20. July 2015

  • Send private message

5

Wednesday, 14. October 2015, 18:05

Tu Masz rozwiązanie prawdopodobnie.
Na win 10 możesz mieć 8g ramu, i na win xp 512 ramu i gra może podobnie chodzić. Wszystko zależy od wersji systemu i ustawień również w grze.
Mam nadzieje że pomogłem.
Roco - Specjalista 185lvl 100%
Ruco -Harc 180lvl koniec expa
Pytek -Elemek 168 lvl
Shirayuki -Błysk 2/2 90 lvl
Poele -Kleryk 135

This post has been edited 1 times, last edit by "Roco" (14. October 2015, 18:08)

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

Navya

Sincere Adventurer

  • "Navya" is female

Posts: 915

Date of registration: 8. July 2015

Location: Item Shop

Occupation: Coverkoholiczka

Thanks: 8

  • Send private message

6

Wednesday, 14. October 2015, 18:07

Roco niestety, ale Twój sposób nie pomógł :P
Ale możesz Natalia spróbować..


  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

Vilya

Community Manager (en/es/it/pl/ru)

  • "Vilya" is female

Posts: 8,477

Date of registration: 3. September 2014

Location: USA

Occupation: Last Chaos Community Manager

Thanks: 279

  • Send private message

7

Wednesday, 14. October 2015, 18:13

If you are using Windows 8.1 and set up the compatibility mode when we had the EXP pet/Res scroll issue a while back, you will need to go back in and reset them back to default.

Vilya
Community Manager EN/PL
Homepage | Support|
Facebook | Discord Chat
  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

Navya

Sincere Adventurer

  • "Navya" is female

Posts: 915

Date of registration: 8. July 2015

Location: Item Shop

Occupation: Coverkoholiczka

Thanks: 8

  • Send private message

8

Wednesday, 14. October 2015, 18:15

Vilya Ci dobrze pisze ;p Spróbuj wrócić do starych ustawień, może pomoże :P


  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

Nerezza

Rising Star

  • "Nerezza" started this thread

Posts: 146

Date of registration: 18. October 2014

  • Send private message

9

Wednesday, 14. October 2015, 18:24

Vilya it's a new computer and I didn't change compatibility, so it's not the reason.
Sprawdzę twój sposób później, Roco. Najwyżej zaktualizuje win na 10 jak będę miała lepszy internet.

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

Vilya

Community Manager (en/es/it/pl/ru)

  • "Vilya" is female

Posts: 8,477

Date of registration: 3. September 2014

Location: USA

Occupation: Last Chaos Community Manager

Thanks: 279

  • Send private message

10

Wednesday, 14. October 2015, 19:11

Did you ensure all your updates for Windows as well as for your drivers are up to date? Are you playing in full screen or windowed mode? Are you going AFK (like in merchant mode) and then attempting to teleport?

Vilya
Community Manager EN/PL
Homepage | Support|
Facebook | Discord Chat
  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

Nerezza

Rising Star

  • "Nerezza" started this thread

Posts: 146

Date of registration: 18. October 2014

  • Send private message

11

Wednesday, 14. October 2015, 19:45

Yes all my updates for Windows and my drivers are up to date. I'm not playing in full screen mode, but in 1280x768 or something like that. It happens accidentally, not in the current situation you described :p

This post has been edited 1 times, last edit by "Nerezza" (14. October 2015, 19:47)

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

Vilya

Community Manager (en/es/it/pl/ru)

  • "Vilya" is female

Posts: 8,477

Date of registration: 3. September 2014

Location: USA

Occupation: Last Chaos Community Manager

Thanks: 279

  • Send private message

12

Wednesday, 14. October 2015, 20:01

Can you private message some screen shots showing your quickslot bars for me?

Vilya
Community Manager EN/PL
Homepage | Support|
Facebook | Discord Chat
  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

  • "HiddenLove" is female

Posts: 9

Date of registration: 13. December 2015

Location: Wrocław

  • Send private message

13

Tuesday, 5. January 2016, 12:04

Odświeżam !
Udało się rozwiązać ten problem? Niestety mam to samo :huh:

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

  • "Horsyntia" is female

Posts: 9

Date of registration: 13. December 2015

Location: Wrocław

  • Send private message

14

Saturday, 9. January 2016, 14:45

Ktoś coś wie na ten temat? Wyłączanie się gry co godzinę jest dosyć irytujące :P

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

Roco

Sincere Adventurer

  • "Roco" is male

Posts: 813

Date of registration: 20. July 2015

  • Send private message

15

Saturday, 9. January 2016, 15:06

Podaj parametry komputera. Taktowanie procesora, ilość pamięci Ram, system operacyjny. Bez podstawowych informacji niewiele można doradzić.
Kiedyś miałem taki sam komunikat ( procek 1,8GHz, 512ram, win xp sp3 turbo), problem ten jednorazowo naprawiłem przez zwiększenie pliku stronicowania / wymiany o 10GB. I od tej pory, problem z tym komunikatem zanikł. Gdyby gra zamykała się bez żadnego komunikatu ( lag > wyrzucenie do pulpitu) zalecam sprawdzenie pasty na procku i układu chłodzącego.

Roco - Specjalista 185lvl 100%
Ruco -Harc 180lvl koniec expa
Pytek -Elemek 168 lvl
Shirayuki -Błysk 2/2 90 lvl
Poele -Kleryk 135
  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

  • "Horsyntia" is female

Posts: 9

Date of registration: 13. December 2015

Location: Wrocław

  • Send private message

16

Saturday, 9. January 2016, 15:54

Windows 8.1 64-bit
Intel Core i3-3130
2,6 GHz
4,00GB RAM
Intel HD Graphics 4000
Gra zamyka się po pojawieniu komunikatu jak w temacie. Zwłaszcza przy teleportach. Gra 'wytrzymuje' niewiele ponad godzinę.
Wydaję mi się, że winowajcą jest raczej system operacyjny ale nie chce go zmieniać na win 10. Dlatego szukam jakiegoś innego rozwiązania.
:)

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

FortiseK

Rising Star

  • "FortiseK" is male
  • "FortiseK" has been banned

Posts: 225

Date of registration: 17. December 2015

Location: Polska

  • Send private message

17

Saturday, 9. January 2016, 16:44

Hmm, może jest to problem zintegrowanej karty graficznej.. Jest ona bardzo słaba i być może nie wyrabia z LC (Wiadomo jak to LC :P Wszystko jest możliwe)

PS Od dawna ten błąd występuje?

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

SoundVolume

Rising Star

Posts: 127

Date of registration: 29. August 2015

  • Send private message

18

Saturday, 9. January 2016, 16:53

Karta graficzna pomimo że jest zintegrowana, to na niej można zagrać w battlefield 4 przy 30fps'ach :). Problem może być z dyskiem twardym albo pamięcią ram. Ja niedawno miałem problemy z dyskiem twardym. Głupi cs go ładował się 40 min... Transfer z 90mb/s spadł do 0,7mb/s pomogła wymiana taśmy.

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

FortiseK

Rising Star

  • "FortiseK" is male
  • "FortiseK" has been banned

Posts: 225

Date of registration: 17. December 2015

Location: Polska

  • Send private message

19

Saturday, 9. January 2016, 18:01

Sprawdź napięcie RAMu, być może źle taktuje

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

  • "Horsyntia" is female

Posts: 9

Date of registration: 13. December 2015

Location: Wrocław

  • Send private message

20

Saturday, 9. January 2016, 18:39

Sprawdź napięcie RAMu, być może źle taktuje
Oczywiście, a co to jest i gdzie to się sprawdza?
Błąd wyskakuje mi odkąd zainstalowałam grę na komputerze. Wcześniej nie grałam na tym lapku w LC, gdyż zaczęłam grać od nowa po 4 latach przerwy :D a przedtem gra mi chodziła na mega słabym laptopie -.^
Co do cs:go- chodzi mi bez zarzutu, jedyną przyczyna dlaczego w niego nie mogę grać jest mój internet. Jak to w grach FPS-owych internet musi być dobry, 1.6 śmiga elegancko, niestety Global jest juz zbyt wymagający dla neta nie po kablu :) zwłaszcza w centrum, gdzie zakłóceń jest sporo.

This post has been edited 1 times, last edit by "Horsyntia" (9. January 2016, 18:41)

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook