You are not logged in.

Dear visitor, welcome to Last Chaos Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

RonnieT

Newbie

  • "RonnieT" started this thread

Posts: 5

Date of registration: 4. November 2015

  • Send private message

1

Wednesday, 4. November 2015, 16:32

Please Help Cant Start LC "Cant connect to sever" or "X-trap got issue"

Game was running fine until after today maint patch I cant get pass the launcher.
Please, Can a GM help me in this . Thank You.


Problem I got is either-

1) Stuck at launcher - > Cant connect to login sever.

OR

2) got message from X-trap as below :

Code field 10-0300-00000000-200

The access to X-trap patch sever is unstable or X-Trap update wasn't able to run properly. Please, restart game.

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

Fulminar

Game Admin (en, de, pl, nl)

Posts: 811

Date of registration: 10. July 2015

  • Send private message

2

Wednesday, 4. November 2015, 16:40

Hello ,

This means most likely that something is blocking the game's access to the internet.
Please be sure to add an exception to both your antivirus and firewall for Last Chaos and xtrap.

Some antivirus programs may require apart from the folder exclusion, to also add a exception to the nksp.exe process.

Fulminar
Game Admin Last Chaos NA / PL
Homepage | Customer Support | Last Chaos Facebook
Rules | GM Recruiting
  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

RonnieT

Newbie

  • "RonnieT" started this thread

Posts: 5

Date of registration: 4. November 2015

  • Send private message

3

Wednesday, 4. November 2015, 16:51

Hi Fulminar,
Thank you for quick reply.

I was running Avira, and in the past got no problem starting game, Anyway had added the whole Gamigo/LastChaos USA into the exception. but still don't work.
Any other things I can do to solve this. Need me to re-do the exception or any other advice.

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

RonnieT

Newbie

  • "RonnieT" started this thread

Posts: 5

Date of registration: 4. November 2015

  • Send private message

4

Wednesday, 4. November 2015, 16:56

Added the exception to Nksp.exec. Hope this gona work.

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

RonnieT

Newbie

  • "RonnieT" started this thread

Posts: 5

Date of registration: 4. November 2015

  • Send private message

5

Wednesday, 4. November 2015, 17:17

Done added to allow the Lc runner and Nksp through firewall. And also restart pc but problem remain same. cant login sever.
No dice, please someone offer a solution. Thanks

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

SirHansford

Rising Star

Posts: 74

Date of registration: 13. July 2015

  • Send private message

6

Wednesday, 4. November 2015, 18:42

It's been a good while back, but if i remember correctly, others had a bit of success by deleting the xtrap folder located in your LC folder, temporarily disabling your antivirus, then relaunch which will re-dl and install xtrap with all of its latest patches. You could also try shutting down any other programs you have running 1 by 1 and attempt to relaunch after each to see if one of them is causing xtrap to have a conflict. I'm no wiz on the subject but thought i'd toss out a couple of things to try. Good luck.

HINDER 185 Ranger / SirHansford 182 Temple Knight / ZiggyStardust 185 Specalist / Elephantalist 168 Elementalist
  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

ExcallabuR

Rising Star

Posts: 79

  • Send private message

7

Wednesday, 4. November 2015, 22:51

Note if your AV quarantined an item related to the game, then you need to restore it, if it stays in quarantine even after you add exceptions then it will still not work. It does sound like firewall issues though, but check either way that no files were quarantined.

Also make sure you add exceptions in both the AV and the firewall. Also make sure your Xtrap files are included with those exceptions as its not only your launcher/nksp files that need the exceptions.

EzeEle 185 True Elementalist - EzeAssasin 16x Ex-Assassin - EzeArcher 16x Archer - EzeNS 16x NightShadow

-----------------------------------------------------------------

LC USA Player since December 2006

This post has been edited 2 times, last edit by "ExcallabuR" (4. November 2015, 22:54)

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

Caugsmire

Rising Star

  • "Caugsmire" is male

Posts: 116

Date of registration: 14. July 2015

Location: Bristol

Occupation: IT

  • Send private message

8

Thursday, 5. November 2015, 08:39

I don't know if this will help, but I also experienced problems this week after several months working fine. Checked AV and firewalls, then realised I was still running the Aeriagames installation. Removed it via control panel, downloaded the Gamigo setup and reinstalled nd now all working OK. :)

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

RonnieT

Newbie

  • "RonnieT" started this thread

Posts: 5

Date of registration: 4. November 2015

  • Send private message

9

Thursday, 5. November 2015, 13:58

Hey guys,
Game is up running now, after I found the solution from a non English thread that got similar x-trap issue.
It was fixed exactly like what Sirhand mentioned , delete the existing x-trap folder and let it install new one.

Thank you so much guys and Gm Fulminar for all the helps.
Can close this thread already.

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

Fulminar

Game Admin (en, de, pl, nl)

Posts: 811

Date of registration: 10. July 2015

  • Send private message

10

Thursday, 5. November 2015, 16:43

Glad its working now!

Happy gaming!

(Closing on OP request :) )

Fulminar
Game Admin Last Chaos NA / PL
Homepage | Customer Support | Last Chaos Facebook
Rules | GM Recruiting
  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

Similar threads