You are not logged in.

Dear visitor, welcome to Last Chaos Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

  • "madmancone" is male
  • "madmancone" started this thread

Posts: 12

Date of registration: 21. June 2016

  • Send private message

1

Wednesday, 22. June 2016, 04:18

Game not Launching

Hi,

When i click on the start button on the launcher xtrap starts to launch and then it disappears and so does the launcher window i get now errors the game just never starts. I have added exceptions to my firewall and anti-virus. i have tried disabling them both and i have unistalled and reinstalled the game. deleted the xtrap folder and let it download again. i am running windows 10 pro and have comodo internet security.

any help would be great

This post has been edited 1 times, last edit by "madmancone" (22. June 2016, 04:34)

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

Vilya

Community Manager (en/es/it/pl/ru)

  • "Vilya" is female

Posts: 8,640

Date of registration: 3. September 2014

Location: USA

Occupation: Last Chaos Community Manager

Thanks: 339

  • Send private message

2

Wednesday, 22. June 2016, 05:02

Did you add the exceptions before or after patching? If it was after, Comodo ate a file and has a nasty habit of deleting it completely. Also, it is worth a note that Windows Defender auto installs and runs on Windows 10, you might want to check if that is blocking something.

If not, uninstall and reinstall. Check your A/V vault for taken files and delete them. Patch, but do not launch. Then force your exceptions and launch.

Good luck.


Community Manager EN/ES/IT/PL/RU
Homepage | Support|
Facebook | Discord Chat
  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

Pandia

Rising Star

Posts: 73

  • Send private message

3

Wednesday, 22. June 2016, 09:33

I had exactly the same problem for a while, and delete - redownload xtrap didnt help me at all. I have comodo firwall running, nod32 and antimalware running all simultaneously. I run win7 pro.
I solved it by uninstalling the game, pressed 'exit' from comodo AND antimalware and deactivated nod32 for like 1-2 hrs. Re-installed and patched by keeping those programs turned off. Then run the launcher and only when i was logged in game then i turned them back on and re-activate nod. And ofc add lc in exceptions.
I follow exactly the same procedure right after every maintenance before launching the client for patching, exit firewall, exit malware, deactivate, patch, launch, login, turn-on/re-activate and never had that issue again.

Good Luck :)

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

  • "madmancone" is male
  • "madmancone" started this thread

Posts: 12

Date of registration: 21. June 2016

  • Send private message

4

Wednesday, 22. June 2016, 09:49

The exceptions were added before the second reinstall and windows defender is not switched on and comodo was disabled when i patched and tried to launch with no success.

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

  • "madmancone" is male
  • "madmancone" started this thread

Posts: 12

Date of registration: 21. June 2016

  • Send private message

5

Saturday, 25. June 2016, 03:15

I am still unable to launch the game after doing all the updates with my firewall and anti-virus disabled i get to the point where i click start and then xtrap loads and then nothing

so really looking for help to get my game to load

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

Surestrike

Sincere Adventurer

  • "Surestrike" is male

Posts: 422

Date of registration: 10. July 2015

Location: Texas

Occupation: Safety specialist

  • Send private message

6

Sunday, 26. June 2016, 01:59

I would check windows firewall as well. I have found it turned on on more than one occasion even though I had installed a different firewall which supposedly disabled it...

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

  • "madmancone" is male
  • "madmancone" started this thread

Posts: 12

Date of registration: 21. June 2016

  • Send private message

7

Sunday, 26. June 2016, 02:05

I have checked it and it is turned off i have even tried completely exiting out of my internet security suite

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

Surestrike

Sincere Adventurer

  • "Surestrike" is male

Posts: 422

Date of registration: 10. July 2015

Location: Texas

Occupation: Safety specialist

  • Send private message

8

Sunday, 26. June 2016, 02:14

What errors are you getting...you never said...

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

  • "madmancone" is male
  • "madmancone" started this thread

Posts: 12

Date of registration: 21. June 2016

  • Send private message

9

Sunday, 26. June 2016, 17:06

i am not getting any errors my game is just not doing anything after i click start and xtrap kicks in

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

Vilya

Community Manager (en/es/it/pl/ru)

  • "Vilya" is female

Posts: 8,640

Date of registration: 3. September 2014

Location: USA

Occupation: Last Chaos Community Manager

Thanks: 339

  • Send private message

10

Sunday, 26. June 2016, 19:22

Something you have running is interfering in the game or Xtrap starting up. Generally it is the Anti-Virus, firewall or even real time scanners (such as tea time scanner with spybot).

You need to locate the program giving you the problem and solve it by forcing exceptions and/or finding the blocked file(s).


Community Manager EN/ES/IT/PL/RU
Homepage | Support|
Facebook | Discord Chat
  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

  • "madmancone" is male
  • "madmancone" started this thread

Posts: 12

Date of registration: 21. June 2016

  • Send private message

11

Sunday, 26. June 2016, 19:57

the only thing i had left open when trying to launch was steam and my nvidia control panel everything else was closed out

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

Vilya

Community Manager (en/es/it/pl/ru)

  • "Vilya" is female

Posts: 8,640

Date of registration: 3. September 2014

Location: USA

Occupation: Last Chaos Community Manager

Thanks: 339

  • Send private message

12

Sunday, 26. June 2016, 20:14

Xtrap does not play well with things that access RAM as that is generally what third party software programs do.

If you installed with the A/V on, even if you did not patch with it on, it could also have still removed a file.


Community Manager EN/ES/IT/PL/RU
Homepage | Support|
Facebook | Discord Chat
  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

  • "madmancone" is male
  • "madmancone" started this thread

Posts: 12

Date of registration: 21. June 2016

  • Send private message

13

Sunday, 26. June 2016, 21:34

i had exceptions added before i went to install and i have checked nothing has been removed and i had it completely closed when i tried the last time as in it wasn't running even in my task manager

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

Vilya

Community Manager (en/es/it/pl/ru)

  • "Vilya" is female

Posts: 8,640

Date of registration: 3. September 2014

Location: USA

Occupation: Last Chaos Community Manager

Thanks: 339

  • Send private message

14

Sunday, 26. June 2016, 22:23

The funny thing with Anti-viruses and online games which patch alot, as soon as an executable updates and changes it filesize, it is no longer the "excepted" file and the heuristic scan will see it as a threat or a virus changed file.

Generally, if the anti virus is not a gamer friendly anti virus we find this is the case. Usually Comodo, Norton's and McAffee are the big 3 who we have issues with almost every patch where a file is changed in the database.

It has to do with the way these particular scans are done (heuristic scans).


Community Manager EN/ES/IT/PL/RU
Homepage | Support|
Facebook | Discord Chat
  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

  • "madmancone" is male
  • "madmancone" started this thread

Posts: 12

Date of registration: 21. June 2016

  • Send private message

15

Sunday, 26. June 2016, 23:10

i have added the gamigo folder to the exception and as i said none of my anit virus software was even running when i installed and patched the game and then tried to launch it

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

  • "madmancone" is male
  • "madmancone" started this thread

Posts: 12

Date of registration: 21. June 2016

  • Send private message

16

Monday, 27. June 2016, 04:50

ok so on further investigation when click the start button i get the LastChoasRunner in task manager and it stays there for about 10 seconds and then just disappears and then nothing happens also my windows defender is disabled using the group policy and my windows firewall is turned off

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

  • "madmancone" is male
  • "madmancone" started this thread

Posts: 12

Date of registration: 21. June 2016

  • Send private message

17

Wednesday, 29. June 2016, 19:08

Still no further forward with this some help would be fantastic because i want to get back in game

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

Posts: 2

Date of registration: 30. June 2016

  • Send private message

18

Friday, 1. July 2016, 03:33

i have the same problem, help us please

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

dinosue2

Rising Star

  • "dinosue2" is female

Posts: 56

Date of registration: 10. July 2015

Location: New York, USA

Occupation: Pissing people off

  • Send private message

19

Friday, 1. July 2016, 04:29

Coney! :love: I had the same issue, got rid of Comodo and got rid of my issue. Now I use AVG.

"Love me or hate me, both are in my favor. To love me, I'm in your heart. To hate me, I'm in your mind." ~Unknown
  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook

Optimus

Newbie

Posts: 34

Date of registration: 2. December 2015

  • Send private message

20

Saturday, 2. July 2016, 10:57

I would go into your program folder check bin folder

go in computer to go in your Gamigo program folder go in last chaos folder then go in bin folder. I kind of highlighted the ones that like to get deleted. If my memory serv's me right. If they ever get removed or deleted by any AV program you must uninstall the whole game and reinstall without AV program on. GL if your missing any of these files I would say that's why your LC is closing on you. I had this same problem with Norton on all the blue files I highlighted.ps dont take files out quarantine put back in game file ever this caused me system error.

This post has been edited 1 times, last edit by "Optimus" (2. July 2016, 11:11)

  • Go to the top of the page
  • Activate Facebook